FKL ad Temerin - Sinonim visokog kvaliteta, fleksibilnosti i pouzdanosti

 

 FKL je fabrika koja proizvodi i prodaje kotrljajuće ležaje i kardanska vratila širokog asortimana za potrebe industrije poljoprivrednih mašina, građevinske mehanizacije, privrednih vozila, rudarske opreme, procesne industrije, transportnih sredstava i drugih. Pedeset godina iskustva u proizvodnji, pouzdana tehnologija i visok nivo znanja zaposlenih omogućuju isporuku proizvoda po zahtevima kupaca kao i pružanje stručne pomoći pri izboru savremenih tehničkih rešenja ugradnje kotrljajućih ležaja i kardanskih vratila.

Radna organizacija je osnovana od strane grupe građana 1961. godine, pod nazivom Metalostrugarska uslužno proizvođačka zanatska zadruga „METALUM“, sa ciljem da se proizvode delovi za automobile i traktore, delovi za mašine i opremu, izrađuju proizvodi i vrše sve usluge iz oblasti metalostrugarske delatnosti. Pod sadašnjim nazivom „FKL“ posluje se od 1965. godine. Dalji razvoj je išao u pravcu proširivanje svoje delatnosti na: termičku obradu, remont, održavanje i atestiranje ležaja.

fabrika

Sredinom 80-tih godina dolazi do naglog razvoja preduzeća, nabavka nove, u to vreme najmodernije opreme i izgradnja savremenih pogonskih hala na novoj lokaciji u industrijskoj zoni Temerina.

Period od sredine 90-tih godina do današnjih dana karakteriše intezivan razvoj koji je rezultirao današnjom tržišnom pozicijom FKL-a. Danas je FKL jedan od najuspešnijih preduzeća u metalskom kompleksu u Srbiji i širom sveta prepoznatljiv po dobrom imidžu vezanom za kvalitet, fleksibilnost i pouzdanost u svim segmentima poslovanja.


Prisutno je oko 2500 modifikacija ležaja različitih vrsta, namene i karakteristika. Kardani, kardanska vratila i spojnice imaju široku primenu kod poljoprivrednih mašina i opreme, proizvodnji kamiona, autobusa, tramvaja i trolejbusa. Proizvodi FKL-a prodaju se u zemljama Evrope, Amerike, Azije i Afrike.

mapa

 

 


Vrh

Webmail

Najnovije vesti

Partneri

Anketa/Poll

Da li Vam se sviđa novi sajt? Do you like new WEB presentation?

Da/Yes - 68.6%
Nije loš/Not bad - 8.2%
Mogao bi da bude bolji/Could be better - 14%
Ne/No - 9.2%

Total votes: 207
The voting for this poll has ended on: 22 Nov 2015 - 07:05